Avui toca una altra dosi de cultura i tradició nordamericana. De moment ja hem passat el Memorial Day, 4 de juliol, Halloween i ahir vam celebrar el Thanksgiving Day, el dia d'acció de gràcies. Avui en dia Thanksgiving se celebra el tercer dijous de novembre, i com diu el nom és un dia per donar gràcies. Tradicionalment era per donar gràcies per les collites, però actualment ha agafat un caire més general i, contràriament al que podríem esperar d'un país que posa “Creiem en Déu” en els bitllets, no es considera una festa religiosa. És clar que cadascú dóna gràcies a qui creu convenient. És una festa per passar amb la família, i com que aquí tothom està desperdigat això fa que aquesta setmana sigui la setmana de l'any amb més tràfic aeri.
No sé si és perquè Corvallis és una ciutat cosmopolita i oberta, o perquè nosaltres ens hem agafat seriosament això de conèixer gent, o perquè som europeus interessants, o perquè ens han agafat com a mascotes... però el cas és que hem rebut quatre invitacions per a l'apat d'acció de gràcies. És una llàstima no haver-les pogut acceptar totes tres. Només us diré que ahir a la taula del quefe de l'Alba érem dos nordamericans, dos xinesos, dos colombians, dos palestins i dos catalans. Una experiència molt agradable i enriquidora, la prova és que ens van passar les hores que no ens en vam adonar.
Però una de les estrelles de Thanksgiving és l'indiot que, rostit de mil maneres diferents, esta present a totes les taules americanes. Tot un genocidi. Ja fa dies, setmanes de fet, que se'n veuen en gran quantitat als supermercats. En molts llocs fan ofertes variades als consumidors. Al Winco, per exemple, si compres més de 30$ d'altres coses et rebaixen considerablement el preu per lliura del malaurat ocell. Com que la mida de la bèstia és respectable, hi ha cartells que et recomanen no treure'l del carro, només n'has de dir el pes al caixer o caixera. Per cuinar-lo no cal cenyir-se a una recepta, perquè pel que fa a receptes de l'indiot de Thanksgiving: tants caps, tants barrets. Això sí, cal tenir un forn gros i paciència, perquè en funció de la mida o del farcit de l'individu el temps de cocció oscil·la entre les 5 i les 8 hores. Després de tot aquest tràngol, resulta que el pobre indiot és l'animal de referència per referir-se a algú que és una curt de gambals: “What a turkey!” equivaldria al nostre “Quin vestrús!” (per als que no sou de l'Empordà, no m'ho invento, ho recull el DCVB).
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
mmm... Només devia faltar un bon vi Espelt per poder-ho acompanyar...
ResponEliminaBon dia David,
ResponEliminaNo ens coneixem, però estic cercant informació sobre els EUA. Principalment la zona de Porland (la d'Oregó, no la de Maine). M'han dit que es un lloc fantàstic per viure.
Et passo la meva adreça de correu: pep(at)peppla.com
M'agradaria saber com està el tema laboral per la zona, com t'ho vas fer per anar a viure, etc...
Moltes gràcies,
Pep
Fantàstic David.
ResponEliminagràcies.
Òscar
Ei David!! Tu fa unes setmanes que no comentaves cosetes d'hagut a la lectura, però jo feia molts de dies que no passava per el vostre Blog!! Quin desastre,... això de tornar i posar-se a treballar uff! és durillo sort que estem a Girona i la ciutat en si t'alegra! Bé ens veurem per les festes oi!! No em vull ni imaginar com seria
ResponEliminael típic dinar de Nadal aquí Corvalis!! jajaja
Molts records a l'Alba i petons de torrons d'atmelles i pinyons!
ei telaaaaaaaaaa amb el "d'hagut" mare de déu on anirem a parar jajaja DEGUT, núria DEGUT!!
ResponEliminapetons,...