dilluns, 31 de gener del 2011

Oregon Coast, una altra vegada

Em sembla que a hores d’ara podem dir que coneixem prou bé la costa d’Oregon, des de Bandon fins a Astoria (nota per als friquis de la nostra quinta: els Goonies es va rodar a Astoria i Cannon Beach, aquí a tocar). Al llarg d’aquest any i mig, entre excursions de cap de setmana i passejades amb els que ens heu vingut a visitar hem recorregut força a consciència. I això vol dir que ho hem fet durant estacions diferents i amb meteorologia diversa.
La veritat és que és impressionant, per a mi, acostumat a la tebior i la calma del Mediterrani, el Pacífic sempre em deixa amb la boca oberta. Per començar, de pacífic, res; sempre l’he vist emprenyat, o com a mínim neguitós. Potser algú més marítim que jo l’anomenaria actiu o juganer. Després, hem hagut de reformular allò d’“anar a la platja”, perquè mira que amb totes les vegades que hi hem anat ni ens hem banyat ni hem pres el sol. La temperatura sempre és baixa, faci el temps que faci; la de l’aigua, encara més. Això quan no plou, o hi ha tempesta, o la marea ho complica.
En aquesta darrera ocasió l’hem revisitat amb dos viatgers empedreïts, la Núria i l’Albert, que em sembla que tot i que estan avesats a veure meravelles se’n van anar prou satisfets de l’experiència turística. Per a mi la novetat ha estat  que vam veure dos sortidors de balena, força lluny, però era inconfusible. Ara fa poc més d’una setmana de la visita i la veritat és que els trobem a faltar, i no només pels plats deliciosos que ens van cuinar (arròs d’espàrrecs i bolets, salmó cruixent amb pesto i verdures confitades, coulant de xocolata...).
Si us n’he fet venir ganes, no us preocupeu, serà un plaer tornar a visitar la costa.


Vista des de Cape Foulweather
Platja de Pacific City


Posta de sol a Newport







A sota el far de Heceta Head


















Bald Eagle a Cape Lookout

6 comentaris:

  1. Sempre podeu escriure una guia turística...
    Petons!!!

    ResponElimina
  2. Hola, David:

    M'agraden els teus reportatges, ens fan veure com també allà hi ha llocs atractius, encara que siguin tan diferents dels de la nostra terra.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Ei David!! Què tal?? Com esteu per allà?? Nosaltres ara que hem fet la Bicicletada i que s'acosten les barrakes també us trobem a faltar,...
    Escolta ja sé que tens molta feina i tal però, una entrada al Blog amb l'escapada a Hawai i les fotos no estaria gens malament eh!!
    Vaaa anima't que tenim ganes de veure paisatges nous!!
    petons i cuideu-vos

    ResponElimina
  6. Ep, noi, tens la cosa bloguera un poc aturada. Quasi conm el tour: tres etapes de Pirinues, tres, i els mantes dels Shlek, que era la seva oportunitat de treure temps, no han fet res de res! En Contador el veig fluixot. L'únic que ha demostrat alguna cosa ha estat el maillot groc, guaita. Lamentable. Ho segueixes o què?

    ResponElimina